Valokuvaus

Tämän sivun yhteydessä kerron kameran käytön kaarestani ja mitä kaikkea siitä nyt enää muistankaan ja mitä olen siitä saanut vielä näin myöhemmin selville. Ohessa tulee olemaan kuvia aina alkupäästä uudempiin kuviin.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Filmikamera

Valokuvaamisen kehityskaari alkoi minulla eräänä jouluna vuonna 1998, kun sain ensimmäisen filmikamerani ollessani 7-vuotias.
Muistan miten tuolloin vielä joutui itse liikkumaan, jotta kuvan sai otettua omasta mielestä riittävän läheltä sitten oli myös vielä salama, joka välkkyi joka kuvassa. Eihän tuolloin mitään zoomia ollut...

Muistan kuinka kuvasin mm. navetalla lehmiä ollessani kesätyttönä.Yläaste

Digikamera

Myöhemmin yläasteella (2004-2006) sain vedenkestävän digikameran (2005?) jonka myötä valokuvaamiseni kasvoi räjähdysmäisesti sillä filmirulla ei enää rajoittanut kuvien määrää siihen muutamaan kymmeneen vaan nyt saatoin ottaa jo useampia satoja kuvia riippuen tietenkin muistikortin koosta.

IRC ja Kuvake sekä kamerakännykkä

Aina kun lähdin jonnekin pidemmille reissulle löytyi kamera matkatavaroitteni joukosta. Kuvasin
paljon eläimiä, sekä luontoa. Myös omakuvia (selfieitä) tuli harrastettua erittäin paljon mm. IRC ja Kuvake.net -sivustoille, joista myöhemmin siirryttiin Facebookiin.

Yläasteella sain myös ensimmäisen kamerakännykkäni, joten periaatteessa kamera oli aina mukanani tuosta päivästä lähtien. Saatoin siis ottaa kuvia aina kun vastaan tuli asioita jotka herättivät minussa halun ottaa kuvia. Puhelimien kehittyessä kamera ominaisuudet tietenkin aina paranivat puhelin toisensa jälkeen.


Ensimmäinen ammattiopistoni

Facebook ja Instagram

Ensimmäisessä ammattiopistossani (2007-2010) kuvasin melko paljon työssäoppimispaikoilla olleita eläimiä. (Opiskelin eläintenhoitajaksi) Kuvaamiseni oli pitkälle selfieitä facebook:iin (2008/2009->), sekä lemmikkikuvia.2015 liityin Instagramiin mihin olenkin pääsääntöisesti pelkkiä puhelimella otettuja kuvia lisännyt. Kuvauksen kohteita on ollut monia; minä itse, lemmikit, luonto, esineet, asiat, ötökät, eläimet ja milloin mitäkin. Tavoitteenani on luoda Instagramiin tili, joka on vain valokuvaustani varten.
Kolmannessa koulutuksessani

Järjestelmäkamera

Koulussa keväällä 2017 kolme viikkoa kestäneen valokuvausta ja kuvienkäsittelyä koskevan ajanjakson aikana opin jälleen uusia asioita valokuvaamisen, sekä kuvienkäsittelyn saralla, joka toi lisäpotkua innostukseeni kuvata. Opin myös koulussa tägäyksen tärkeyden ja itse olen saanut huomata myös otsikoinnin tärkeyden.

Tänä kesänä sain vihdoin ostettua järjestelmäkameran, mistä ehdin haaveilla useamman vuoden. Sillä olen ehtinyt kuvailla mm. Korkeasaaressa sekä Tall Ship Race 2017 -tapahtuman purjelaivoja lähietäisyydeltä vesillä. Tietenkin myös muitankin kuvatuksia on tullut otettua mm. lemmikeistä.

Sain kesän aikana myös isomman objektiivin syntymäpäivälahjaksi, mistä olen hyvin iloinen sillä tämän kanssa saankin zoomattua pidemmälle, mikä mahdollistaa minulle varmasti paremmat mahdollisuudet mm. luontokuvaukseen.

Peto, hamsterini


Porukoiden koira Kuro, ladolla metsässä

Kissani Muru

Paimion luontopolulta useampia kuvia, suota