Who am I?
Itsensä esitteleminen, mitä se on? Miten se tehdään? Mitä pitäisi kertoa ja kuinka paljon?

Nämä ovat kysymyksiä jotka ainakin minulle nousee heti ensimmäisenä mieleen. Pitääkö sitä tehdä listaus, jossa kerrotaan kaikki; ikä, nimi, asuinpaikka, synnynpaikka, milloin syntynyt, sisarukset, lemmikit, mitä kouluja ja missä niitä on käynyt ja ties mitä muuta?

(Lopussa lyhyt tiivistys)Haluan tehdä jotain erilaista, jotain mikä tuntuu enemmän minulta itseltäni. En halua kulkea sulautuneena massaan, joten tässä teille esittely minusta itsestäni, kuitenkin ehkä hieman vältellen kertomasta teille liikaa. ;) (Ainoa asia mitä tässä voi olla liikaa, on kuvia! Ja niitä olisin voinut mielelläni laittaa paljon enemmänkin. ^^)

Kuten ensimmäisessä bloggauksessani kerroin, olen nimeltäni Sirja ja olen syntynyt vuonna 1991. Asun toistaiseksi lemmikki lapsieni kanssa kolmiossa Paimiossa. Lapsiani ovat: Tosca, joka asuu äidillä ulkokissan elämää mikä lomailee nykyään kesäisin metsän uumenissa ja palailee syksyn aikoihin kuten Nuuskamuikkunen aina talven tullen lähtee Muumimaailmasta. Se on ensimmäinen kissani joka on syntynyt 2003. Samana vuonna äitini meni uudelleen naimisiin. Milli ja Muru ovat myös kissoja, jotka kuuluvat karvavauvoihini sekä hamsterini Peto.
Itse olen saanut elämäni alun vuonna 1991 Helsingissä, mainittakoon että olen oikein neljännen sukupolven tuotos, heh heh. Elin muutaman vuoden sillä suunnalla ennen kuin vanhempani erosivat ja äidin mukana muutto tänne Paimioon. Täällä siis olen valtaosan elämästäni elänyt ellei lasketa mukaan sitä että olen paljon tietenkin myös Helsingissä isällä ollut sekä myös sukulaisissa ympäri suomea aina välillä.

Kävin ensimmäistä kouluani 1,5 vuotta ja vaihdoin koulua ensimmäisen kerran missä sitten jatkoin aina 4 luokan loppuun, 5 luokan kävin taas eri koulussa sekä 6 luokan. Yläaste 7-9 menikin samassa missä kaikkien muidenkin koulujen oppilaat jolloin näin näiden vanhojen koulujen oppilaita. Osa vanhoista luokkakavereistani pääsi kanssani samalle luokalle.

Yläasteen jälkeen suuntasin eläintenhoitaja koulutukseen, joka kulki nimityksellä maatalousalan perustutkinto missä opeteltiin kaikkea maanviljelystä, traktorilla ajosta aina eläintarhan tarhattuihin eläimiin. En mielestäni kauhean paljoa loppupeleissä eläimistä oppinut, sillä eläin rakkaana ihmisenä olen jo vauvasta asti katsellut eläin ja luonto ohjelmia silmät lautasen kokoisina korvat höröllä. Kuitenkin kaikki kalat ja matelijat ja tuollaiset ällötys jutut sekä maanviljely hommelit olivat ihan uusia juttuja jotka eivät ehkä välttämättä juurikaan kiinnostanut, ainoa mikä oli kivaa niissä oli ehkä traktorilla ajeleminen ja kauniiden näköiset otukset, liskot, kalat jne vaikken niitä kyllä vältämättä käsiini haluakaan ottaa.
Kuitenkin riittävästi siellä paskanlappaamista nähtyäni koin ettei minusta tule minkään eläinkaupan kassaneitiä tai sikalan lomittajaa päätin vaihtaa alaa, joka johdattelikin minut pian Tampereelle automaalarin opintoihin oltuani ensin puolen vuotta hommissa Jusix nimisellä autokorjaamo/-maalaamolla. Kuitenkin noin puolen vuoden korvilla aloin sairastelemaan ihan pirusti, josta selvisi minulle puhjenneen pirulainen nimeltä ASTMA! En suostunut uskomaan sitä varmaan muutamaan kuukauteen sillä olisin niin kovin halunut olla automaalari, olin siinäkin asiassa niin hyvä että kyllä harmittaa vieläkin!

Sairastelin sitten noin vuoden verran suhteellisen tiiviiseen tahtiin kaikkea hengitystie kakka juttuja etten tiedä kuinka monta eri antibiotti ja kortisoni kuuria siinä mahtoikaan tulla otettua ja mitä eri infektioita sitä tulikaan sairastettua. Kuitenkin astma tunnuttiin saaneen sopivaan hoitoon ettei se enää häiritsisi niin paljoa elämistä joten oli aika taas koittaa jatkaa elämistä eteenpäin.
Tällä kertaa pohdin taas elämäni suuntavaihtoehtoja melko pitkään, tiesin että haluaisin käsilläni tehdä jotain luovaa ja ehkäpä taiteellistakin mutta mitä se olisi, mikä olisi kannattavaa, mikä työllistäisi? No eipä muutakuin hakemaan eri koulutuksiin, Lopulta tärppäsi nimittäin Salossa, pääsin visualisti koulutukseen.


Tähän väliin voisin kertoa että astmaan sairastuttuani ja näiden sairastelujen lomassa tutustuin Mary Kay maailmaan ryhtyen itsekin yhdeksi itsenäiseksi konsultiksi koska tykästyin hyviltä tuntuviin tuotteisiin. Minulle on tärkeää että tuotteita ei ole testattu eläimillä ja että ne ovat dermatologisesti testattuja. Myös se on ollut erittäin hienoa että tuotteita on saanut ennen ostamista kokeillakin on jotain mitä en ole koskaan kuullutkaan. Rinnastan tämän pitkälti tupperware ja partylite tapaamisiin jonkun kotona sillä periaate on hieman saman lainen, mutta kuitenkin jollain tapaa erilainen. On kiva
kertoa tutuille ja kavereille Mary Kaysta.
Välillä on ollut kiva mennä porukoille muutaman tuotteen kera ja antaa äidin tai siskon niitä kokeilla ja kysyä miltä niiden kokeilun jälkeen on tuntunut. Itse olen huomannut omalla ihollani muutoksen tuotteiden kokeilun sekä käytön jälkeen ja ymmärrän nyt paremmin miksi on tärkeää pestä kasvoja aamuin ja illoin, kosteuttaa ja suojata. Ilman Mary Kayta pilaisin edelleen ihoani!
Sininen piilari! Oikea väri siis ruskea. :)
Nyt kun elämän taipaleeni koulutuspuolen historia on aika hyvin kirjoitettu on vuoro ihmissuhteiden saralla! Kerron sen teille vaikean ja pidemmän kaavan kautta jotta saatte ehkä tarkemman käsityksen: Äitini erottua tuli ensimmäinen isähahmon kaltainen mies elämääni joka on tänä päivänäkin jollain tapaa mukana elämässäni vaikkei enää merkitsekään niin paljoa kuin ennen, kuitenkin hänen lapsiaan on 2 sisarustani, ensin tuli veli, sitten tuli milleenium siskoni, ensimmäinen 2000 luvulla syntynyt lapsi Paimiossa! Sitten tuli mutkia ja matkoja vaikkei nyt ehkä kuitenkaan kirjaimellisesti mutta kuitenkin lopputulos siis ero. Tästä kuitenkin taas eteenpäin ja lopputulos uusiin naimisiin miehen kanssa jolla oli entisestä elämästä 4 lasta, vanhimmasta nuorimpaan: tyttö, poika, tyttö (minua viikon nuorempi!!) ja poika (saman ikäinen kuin minun veljeni ja vielä ihan identiset nimet ja sukunimikin!!! Kummatkin syntyneet Paimiossa ja asuttiin vielä ihan todella lähellä kun pojat syntyivät!!). Sitten tämän uuden liiton myötä syntyi nuorimmaisin veljeni, meidän kuopus. Isäni löysi itselleen naisystävän josta en ole ainakaan vieläkään oppinut pitämään jolla
on 2 lasta entisestä elämästä ja niilläkin on jo omia lapsia, molemmat minua vanhempia. Kuitenkaan isälläni ei siis ole enempää lapsia kuin vain minä! Kukaan isän suvussa ei oikeastaan tiedä edes minkä ikäinen tämä nainen on eikä tuo ole suostunut kertomaan muuta kuin olevansa hevosenvuosissa vanhempi tai jtn, olemme miettineet hänen olevan mahdollisesti 10 vuotta isää vanhempi.

Eli miten tämän kertoisi lyhyemmin? Minulla on 3 sisarta joista yksi on sisko. Minulla on isä, isäpuoli ja entinen isähahmo. "Sisarpuolpuoleja" minulla on 4. Ja jos eläisin satuhahmon elämää olisi minulla varmaan myös paha äitipuolikin, mutta kuten sanottu, en edes tunnusta isän naisystävää minkään näköiseksi äidin hahmoksi koska ei tuo ole minun eteeni mitään hyvää mielestäni tehnyt, en muista että olisi mitään kotitöitäkään koskaan isällä tehnyt! Suurimmaksi osaksi ollut tyyliin kaikkea sitä mistä en pidä tai mitä vihaan, valitan.


En hae näiden kertomisella sympatiaa osakseni. Nämä asiat ovat niitä jotka ovat muokanneet minusta sen mitä olen. Matkan varrelle on mahtunut myös osakseni väkivaltaa, syrjintää, koulukiusaamista/kiusaamista ja mitähän muuta. Olen myös sairastanut masennusta jonka voisi kuulema sanoa suomalaisten kansansairaudeksi. Olen myös kärsinyt elämäni aikana monen monta vuotta uniongelmia joka edelleen on osana elämääni kuten on astmakin.Ystävistä ja kavereista en ala kirjoittamaan mitään sillä sekin on yhtä vaikea ja varmaan vähintäänkin yhtä pitkä tarina kuin aikaisemmatkin. Minulle riittää että minulla on äitini jolle voin puhua mistä vain asioista ja sitten on joitain ystäviä sekä kavereille joiden kanssa myös jutella erinäisiä asioita. On myös asioita joita toivon ja haaveilen imissuhteiden saralla mutten niitä tässä kerro.


Tiivistys:Olen syntynyt 1991 ja asun Varsinais-Suomessa.
Olen opiskellut eläintenhoitajaksi, vaihdoin alaa opiskellen miltein kokonaan automaalariksi ja sairastuttuani astmaan jouduin vaihtamaan alaa opiskellen visualistiksi. Olen myös iseänäinen ihonhoitokonsultti.
Olen eläinrakas ihminen ja omistan 3 kissaa, sekä hamsterin.
Olen taiteellinen ihminen, pidän käsillä tekemisestä, kuten piirtämisestä ja pienistä näperrys projekteista/askartelusta. Tykkään tehdä myös erilaisia kampauksia ja meikkailla, oli kyse itsestä tai jonkun toisen päästä. :D
Harrastan mm. valokuvaamista ja laulamista. Tykkään lukea välillä kirjoja ja katsella toisinaan dokumentteja tai leffoja.


Olen aikoinani ollut hommissa mm. sikalassa, navetoissa, koulun fasaani- ja kauristarhalla, hevostalleilla (sekä 2. ratsu- että 1. ravitallilla), koulun hoitolalla/klinikalla, vanhainkodilla, autofiksaamolla, Cubuksessa, Tokmannilla, koulun markkinointi tiimissä, Muurlassa.