tiistai 15. elokuuta 2017

Kesälomareissu Korkeasaareen


                                                                                                                                

Kesälomalla sain rahat kasaan ensimmäiseen järjestelmäkameraani ja mikäs sen parempi olisikaan kuin lähteä koulussa opeteltuja kameran käyttöön liittyviä asioita hyödyntämään käytännössä. Viime postauksessani kerroinkin tästä kolmen viikon jaksosta höystettynä muutamilla asiakaskuvilla.

Valokuvaus- ja kuvienkäsittelykurssista oppimaani hyödyntäen lähdimme perheeni ja poikaystäväni kanssa reissulle Korkeasaareen 15. heinäkuuta. Olimme jo ehtineet murehtia tulisiko päivästä sääennusteiden mukaan sateinen vai olisiko kauhean kuuma. Mietimme myös milloin eläimet liikkuisivat eniten tai olisivat parhaiten nähtävillä, sillä yleensä kun olemme siellä käyneet ovat varsinkin kissaeläimet tupanneet olla piiloissaan poissa auringonpaahteesta.


Tällä kertaa meitä kuitenkin onnisti, sillä sää oli mukavan puolipilvinen. Kameran käyttö oli pitkälti hukassa ja siitä sai olla kokoajan asetuksia säätämässä. Tuli useita ylivalottuneita kuvia ja välillä myös alivalottuneitakin. Kaikesta huolimatta olin tyytyväinen siihen että sain paljon teräviä (tarkkoja) kuvia.


Loppujen lopuksi reissu Korkeasaareen oli onnistunut. Siitä olikin hyvä mennä mummon luona piipahtamaan ennen kotiinlähtöä. (Muut saivat jatkuvasti olla minua odottelemassa kun kuvasin kaikkea mahdollista liikkuvaa pitkään ja hartaasti. :D)
Apinatalolla jäi surettamaan hieman yksi apinaraasu, joka hyppeli lasia vasten kun eräät ajattelemattomat tytöt koputtelivat siihen kieltotarrasta huolimatta. Nämä vain nauroivat kun apina siinä hyppi, irvisteli ja piteli päätään.. (Oli siinä lisänä muitakin kävijöitä tätä katselemassa ja naureskelemassa.)

Takapenkillä matkustaminen oli niin mukavaa että nukahdin veljeni kanssa kotimatkalla vatsat täynnä mummon ruokapöydän antimia ja heräsimme vasta kotipihassa.