perjantai 24. helmikuuta 2017

Työssäoppiminen ja päivitystä sekä kelan ja työvoimatoimiston kanssa säätämistä



Juu, elikkäs pukeutumis neuvonta tuli oli ja meni. Kivaa oli mutta vielä siitä pitäisi jtn näyttöjäkin tehdä.. Nyt vuoden vaihduttua löysin paikkani työssäoppimisen saralla kauppakeskus Skanssin Cubuksesta,


Olen viihtynyt erittäin hyvin ja yllätyin monen asian kohdalla. Alkuun nyrpistelin nenääni etten halua jonnekin vaatekauppaan ihmisten keskelle, mutta nyt kun on 4 viikkoa takana, tuntuu siltä etten haluaisi työssäoppimiseni loppuvan.
Ekat päivät olivat yhtä kohellusta ja uuden opettelemista, mutta niin se on hieman vieläkin. En tiennyt yhtään minkä laisia takatiloja myymälöissä on, joskus meinasin uteliaan luonteeni vuoksi kysyä myyjältä voinko hieman vilkaista. =) Ensimmäisellä viikolla tuntui upealta mennä varaston puolelle näppäillen ovikoodia kaupan avainketju kaulassa.



Olen oppinut millä tavalla viikataan vaatteita, tehdään esillepanoja, termistöä, varastossa tuotteiden sijaintia hiljalleen ja myymälän puolella tuotteita jotka nyt sitten vaihtelevatkin paikkojaan aina sillointällöin.
Vielä ehkä on hieman outoa tervehtiä asiakkaita ja hankaluuksia tietää mitä oikein kullekin asiakkaalle sanoisi. Useamman kerran kutienkin asiakkaat ovat tulleet pyytämään minulta apua ja ainakin loppujen lopuksi jokainen on avun saanutkin. Olen viikannut erittäin paljon sekä järjestellyt kaiken kynsilakkoihin liittyvän.



Sain ensimmäisellä viikolla tehtäväkseni näiden collarien hälyttämisen sekä viikkaamisen. (oikean puoleisessa kuvassa, vasemmalla velour housuja.) Olen pitänyt erittäin paljon hälyttämisestä ja viikkaaminenkin on ihan kivaa puuhaa. Pidän myös paljon kuorman purkamisesta jossa siis aukailen pahvilaatikoita jotka sitten aukaisen kokonaan ja mitkä vien koneelle jossa pahvit kierrätetään.


Sain kokonaan omaksi hommakseni poistaa hyllyltä ensin kaikki kynsilakat jonka jälkeen järjestin ne uuteen määriteltyyn järjestykseen mukaanlukien ylärivillä olevat kevään uutuusvärit. :) Sen jälkeen lajittelin vanhat riveiltä poistuneet värit omaan lootaan ja jokaista riviä kohti järjestin kaikki kynsiakat värijärjestyksessä isoihin laatikoihin. On näitä hieman päässyt täyttelemäänkin ja on muuten ihania värejä! Tullut jo varmaan itsekin yli 10kpl ostettua! ^^"


Ensimmäisen viikon aikana tunsin jaloissa melkoista kipua kun en ole todellakaan tottunut olemaan niin pitkää aikaa seisaaltani. Vielä näin neljännen viikon jälkeenkin sattuu mukavasti jalkoihin ja epäilen rasitusmurtumia kantapäissäni ja myös muutama vuosi sitten tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksesta alkeneen lonkkan kanssa oleva tappelu heräsi joltain talviuneltaan. Nyt on kohta hiihtolomakin kokonaan lusittu ja yritetty välttää suurempaarasitusta jalkoihin mutta oireet tuntuvat siltikin jatkuvanja puntaroin kovasti terveyskeskukseen soittamista asian tiimoilta, ei siis mikään paras loma ole ollut koska kipu ollut vahvasti läsnä kuvioissa.. "/

Jotta elämä ei olisi liian helppoa oli kelan ja työkkärinkin kanssa mukavat kädenväännöt taas vaihteeksi. Viime vuoden puolella katkaistiin tulot kun jotain ihmeen hyväksilukuja olisi minun pitänyt ilmoitella joita loppujen lopuksi en edes pystynyt lähettämään ja nyt sitten vielä olisi erikseen jollain saamarin työkkärin sivuilla pitänyt kuittailla heille tiedoksi että opinnot edennyt suunnitellusti ja että edelleen opiskelen. Kun kävin heidän sivuillaan ei heidän palvelimensa edes toiminut niin ettäolisin mtn päässyt kuittaamaan ja koska minulle aivan tuntematon ja tietämätön asia niin en sitten tiennyt kuittaantuiko heidän juttunsa koska vaikka kuinka mtn klikkaili niin mitään muuta ei tapahtunut kuin väri vaihtunut. (Luulisi nyt että ennemmin sitä kyselisivät oppilaitoksesta kuin opiskelialta tilannetta tai jtn..) Kaiken kukkuraksi ilmoitus joka tuli kirjeenä kotiin luki luki tyyliin lue kohta ohjeet, eikä siinä sitten yhtään sen enempää selvitetty että missä nämä ohjeet nyt sitten olisivat kun ei kerta siinä paperissakaan sen enempää tietoja tai ohjeita mihinkään ollut, käskettiin vaan jotain kuittailemaan josta aiheutui ihan turhaa ongelmaa. Tästä työkkärin sekoilusta johtuen sainkin sitten olla 1,5vko rahattomana joka tietenkin taas vaihteeksi streassasi ja jouduin matkarahoistani (säästöistä) sitten ottamaan sievoisen summan rahaa elääkseni sekä käydäkseni tietenkin myös siellä Cubuksessa.. (Eihän sitä siis tullut kuin edestakas soiteltua Työvoimatoimistoon ja Kelaan että miksi näin kävi ja koska saanrahaa sekä että mitä pitää tehdä. Kelaltakin joku lupaili jtn hätäapu rahoja kun itsellä oli lääkkeetkin loppumassa astmaan että mitäs sitä nyt tehdään mutta enpäs sitten sitäkään saanut, lol..)


Täytyy toivoa että tämän jälkeen ei tulisi enää yhtään enempää mtn takapakkeja ja loppu opiskelu menisi paremmin. Tuntuu että hirveästi pitäisi kaikkea tehdä kuten vielä on kirjoittamatta opettajille näytöistä toteuttamissuunnitelma tai mikä olikaan ja wilmaan pitäisi päiväkirjaa täytellä. EI sitä jaksamista ole oikein työpäivien jälkeen ollut ja silloin kun on ollut lomaa tai vapaata on halunut koittaa rentoutua eikä vaivata päätä stressaamalla jtn asioita kun tietää ettei siitä itselle mtn hyvää seuraa. Mutta pidemmittä puheitta hyvää alkanutta uutta vuotta ja pian toivottavasti alkavaa kevättä kohden. (Oli muutoin ihan vesikelit loman alussa ja nyt jo taas lunta, hyr!)