perjantai 18. marraskuuta 2016

Tyypiltäni talvi, lämpimällä suurella sydämellä varustettuna

Tässä pukeutumis neuvonnan kurssilla olemme vartalotyyppien jälkeen sukeltaneet värien ihmeelliseen maailmaan etsien omia värejämme jotka sointuvat ihon sävyyn ja nyt olemme hieman tyyleihinkin katsoneet joista onkin taas 4 tehtävää käynnistä joita te arvoisat lukijat saatte seuraavaksi lueskella ja ehkä hieman minun tyyliini tutustua.

Mitä olen itsestäni saanut selville on että olen vuodenaika väreistä talvi ja ehdottomasti kylmiin väreihin sopiva sävyltäni. Tyylipersoonalta olen luova sekä erikoinen tyyppi enimmissä määrin seassa ehkä hieman luonnollista ja dramaattistakin.Talvi vs. Kesä

Värit:

Väripaletti koostuu pääosin tummista eloisista, mutta kuitenkin kylmistä ja jäisistä väreistä jotka ovat sinipohjaisia sävyltään. Murretut värit ovat ehdoton ei eikä pastellinväritkään sovi talvinaisille. Muita talvinaiselle kuuluvia värejä ovat viileät, voimakkaat ja tyylikkäät värit joissa varsinkin sinipohjaiset puhtaat ja tehokkaat värit kuuluvat vahvasti väripalettiin. Näissä tarvitseekin olla selkeitä ja voimakkaita värikontrasteja.
Talvinaisen perusvärinä toimii musta, hiilenmusta tai puhdas harmaa.

Talvinaista kuvaillaan usein vahvoilla adjektiiveillä kuten: elegantti, dramaattinen, aristokraattinen, kunnioitusta herättävä ja luoksepääsemätön.

Kesästä: taitettu smaragdi sekä palmunvihreä
Syksystä: chilipippuri ja apilanvihreä
Talvesta: tumma suklaanruskea, viininpunainen, katajanvihreä, yönsininen, kirkas sinipohjainen turkoosi, punavioletti, syvä koboltinsininen, karhunvatukka sekä musta.

Toimivat väriyhdistelmät:

Tummanvihreän kanssa: punainen & valkoinen
Tummansinisen kanssa: punainen & valkoinen, fuksianpunainen, sähkönsininen & valkoinen
Tummanruskean kanssa: jäinen lila, jäinen minttu, fuksianpunainen, sähkönsininen & valoinen
Violetin kanssa: jäinen vaaleanharmaa
Viininpunaisen kanssa: fuksianpunainen

Metalleista parhaiten toimii: hopea, antiikkihopea, valkokulta, platina, teräs ja tina
Korukivinä: hopeaan vivahtava helmi, smaragdinvihreä, vuorikide (väritön) ja violetti ametisti

Talvinaisesta ajatellaan ehkä ensimmäiseksi tyypillistä Lumikkia. Tyypillistä on hyvin vaalea sekä kalpea iho jossa vallitsevaa on sininen pohjasävy, vaikka sitä onkin vaikea havaita. Hiukset ovat tyypillisesti keskiruskeat. Silmät taasen ovat ruskeat, iiriksen ja valkuaisen välillä suuri kontrasti ero.


Mitä käytän ja mitä värejä kaapistani löytyy?
Olen oppinut pitkälti tykkäämään monista eri väreistä ajan saatossa. Kaapistani löytyy melko pitkälti kaikki sateenkaaren värit mutta pitkälti kaapin sisältö näyttää tummalta. Kuitenkin mustan ja valkoisen lisäksi löytyy sinisen ja harmaan sävyisiä vaatteita, punaista, ruskeaa sekä löytyy sieltä vihreän ja keltaisenkin värisiä tai ainakin sävyisiä vaatteita. Kuitenkaan varsinaisia suosikki värejä pukeutumiseeni en ole mielestäni omaksunut. (Löytyy sieltä vaaleanpunaista ja -sinistäkin.)