maanantai 18. syyskuuta 2017

Opintomatka Helsinkiin 29.08.2017

Lähdimme pitkästä aikaa opintomatkalle Helsinkiin, jonka kohteita olivat Balmuir, Luisviton sekä Desing centre. Tässä teille seuraavaksi minun mielipiteitäni, sekä monia kuvia matkalta.

Balmuir

Liikkeen kassa
Liikkeen sisääntulo alue
Sänky jonka päälle oli asetettu yhtiön lehtisiä, mikä sijaitsi sisääntuloaulan pöydän takana

Ensimmäinen liikkeemme mihin menimme katselemaan millainen vastaanotto meille oli sekä tietenkin ulkoasua, esillepanoa ja näin.

Kun astuimme liikkeeseen tuli nopeasti henkilökuntaa tervehtimään. Kun kerroimme että tulemme ammattikoulusta katselemaan liikkeitä ja kysyimme lupaa kuvata, niin sanottiin että ehdottomasti saa kuvata. Meille avattiin laatikoita kertoen että niistä löytyy lisää tuotteita sekä lisää erivärisiä variaatioita joita ei edes esilläkään näkynyt. Meitä kohdeltiin iloisesti sekä itse liikkeen työntekijä astui mukaan kuvaan.

Liikkeen myyjä
Avatut laatikot jotka kätkivät sisälleen samoja tuotteita eri väreissä
Liikkeen sisääntulo kohdassa oli ensin hieno koristeltu pöytä jonka takana sarasti nätisti asetelty sänkymäinen näkymä. Liike oli valoisa ja viihtyvän oloinen joka oli omalla tavallaan kutsuva. Sävyt olivat pitkälti hyvin vaaleita pastellisävyjä sekä harmaan sävyjä.
Koriste esineitä näkyi kivasti ja oli tehty houkuttelevan näköisiksi esillepanoiksi myytävien tuotteiden kera.

Olin liikkeessä mielelläni vaikkakin tunsin olevani itse kovin rupuinen farkuissa ja hupparissani, mutta kohtelu oli kuitenkin sitä mitä se varmaan jokaista asiakasta kohtaan on. Meiltä kysyttiin myös ottaisimmeko kahvia johon itse olin ihan yllättynyt, missä vaateliikkeissä tarjotaan kahvia? Meitä myös vinkattiin menemään liikkeestä Sokoksen myymälään, jossa voisimme nähdä liikkeen ja myymälän eron. Olin erittäin tyytyväinen!
Balmuirin tilat ostoskeskuksessaKuten jo kuvistakin huomaa, oli myymälässäkin ihastuttavia esillepanoja, mutta mm. tuotteita tosiaan oli enemmän hyllyillä. Täällä meitä ei tullut kuitenkaan myyjä tervehtimään, taisi hänellä olla asiakkaitakin kyllä sillä hetkellä palveltavana, jonka vuoksi ymmärrän ettei hän ehtinyt.


Louis VuittonEnsimmäiset ajatukset olivat uskaltaako tuonne sisälle mennä (ovet olivat myös järkyttävän suuret). Kysyttäessä kuvaamisesta todettiin, että mielellään ei. Muutenkin kohtelu oli hyvin nyrpeää, eikä meitä muutoin ollenkaan palveltu tai kysytty mitään, emme siis saaneet minkään näköistä asiakaspalvelua, eikä meitä tervehditty.

Olin äärimmäisen pettynyt kohteluumme. Tuotteet olivat äärettömän kalliita ja esille panoissa kiinnitimme huomiota mm. puulaatikoihin joihin tuotteita oli aseteltu, ne olivat todella halvan näköiset tuotteiden, sekä metallireunojen rinnalla. Myöskin hintaa ilmaisevat kyltit olivat naurettavat ja hyvin halvan ja vanhan näköiset.

En keksinyt liikkeestä mitän positiivista. Tuotteet olivat ehkä kivoja, hyvän ja kalliin näköisiä, mutta siihen se oikeastaan loppui... Pettymys.


Näimme tietenkin myös monia muita näyteikkunoita ja tässä yksi mikä oli mielestäni ihana.Desing Centre (Arabia, Iittala, Fiskars, Hackman)

Desing museon alkusanat

Ukin kaapista tuttu teelasi
Opintomatkamme päättyi Desing Centeriin jossa kävimme oikein kierroksella talossa jolloin pääsimme katsomaan taiteilijoiden tiloihin heidän työpajojaan.
Nainen joka esittelykierroksen meille piti puhui epäselvästi (puhevika josta sössötys), pukeutumisen perusteella en olisi heti häntä tajunut kierroksen pitäjäksi. Hän kysyi kierroksen alkuun mitä kieliä puhuttaisiin ja kerroimme olevamme suomalaisia joten suomenkieli kävisi, joukossa oli toki myös englanninkielistä esitteöä tarvitsevia ja hän sanoi kertovansa kummallakin kielellä ja sekaisin mutta koko kierros meni likipitäen kokonaan englanniksi jolloin koko kierroksesta ei saanut paljoa mitään irti..
Oppaamme ei odottanut kaikkia mukana olevia kuuntelemaan tai viittilöinyt ihmisiä asettumaan niin että kaikki näkisi tai kuulisi ja hänellä tuntui olevan myös melko kiirekin.
Jos opas oli puutteellinen niin kutienkin kaiken kansan esillä olevat Fiskarin sakset ja muut olivan kivan näköisiä, näistä jopa hän mainitsi lusikoiden kohdalla näiden olevan yleisin malli kouluissa sekä yritysten käytössä.
Itse iso tila missä oli muutaman brändin tuotteita oli ehkä hieman puutteellisen tai köyhän oloinen Balmuirin jäljiltä mutta loppupeleissä isoimmat esillepanot näyttivät kuitenkin kivoilta ja houkuttelevilta, hyllyillä olevat kuitenkin edelleen vaikutti siltä kuin jotain siltä ehkä puuttuisi Balmuirin kummitellessa edelleen takaraivossa.

Kierros päättyi yläkertaan taiteilijoiden soppien jälkeen museoon jossa oli pitkä linja aikajanalle asetettuja laseja sekä mukeja muummuassa. Ympärillä oli myös muutakin astiastoa, taidetta sekä kertomuksia eri aikakausilla esiintyneistä taiteen tyyleistä jos näin asian voi ilmaista.
Bongasin tuttuja itsekin käyttämiäni teemukeja, laseja ja astiastoja.

Loppujen lopuksi kierros oli ihan kiva vaikkei esittelijä ollut ainakaan minulle mieleinen.

Aikajana

Omastakin kaapista tuttu snapsilasi ja löytyy sitä myös saman sarjan kynttilänjalkojakinTästä jatkuukin muun talon nähtävyyksiä

Nätisti aseteltu pöytä jonka ääreen saattoi istua lueskelemaan

Taideteoksia


Himmeli
Kangaspaloista rakennetut sakset

Lapioita

Monitoimi pihdit
Lusikoita joiden kyseistä mallia käytetään eniten mm. kouluissa ja työpaikoilla


Etualalla läutasia, takana sakset sekä vasemmalla kirveet