tiistai 4. lokakuuta 2016

Habitare 8. syyskuuta 2016

Mielenkiintoisia:

Itse kiinnostun helpolla kin moniin asioihin ja kysymään itsekin enemmän asioista joista ei ehkä heti ensi vilkaukselta olisikaan kiinnostunut. Suurimman mielenkiinnon kohteeksi ehkä jäivät tee, erikoinen suihku, keraaminen raastin, lasinen taideteos, viherkasvien kiinnitys jalusta systeemi sekä osasto jossa oli pitkälti johtojen niputtamiseen ja kätkemiseen soveltuneita esineitä. Myös kaikki kiiltävä, pieni ja soma on pitkälti kiinnostavia.

Vihersisustus:
Kivasti yhdistetty valaistus sekä veherkasvit. Kasveille oli myös luotu mukava kasvu seinämä johon oli kehitetty myöskin automaattinen kastelu.


Origameista oli luotu näyttävän näköinen riippuva kuutio, myös tee osasto jäi hyvine tuoksuineen mieleeni. Eksyipä sieltä muutama pussukka kotiinkin nautittavaksi. Löytyi sieltä tällainen upea makoilu paikkakin.


Tämä suihku. Voi sitä veden pehmeyden tuntua sekä tuoksu vaihtoehtoja joita voi yhdistää tähän. Olisipa vain rahaa riittävästi!


Floreti:
Itse olen salaa miettinyt kyseistä asiaa. Äidillä kukat ovat ikkunalaudalla ja siitä on kissat ja koira sekä varmaan myös hoitolapsetkin tiputellut ties kuinka monta kasvia lattialle joten tämä oli erittäin positiivinen ja hyvä löytö! Omat floristi kissat eivät myöskään tällaisista paikoista pääsisi puutarhuroimaan kasveja! :)


Twister:
Tovi vierähti tällä osastolla tutustuessa monen näköiseen johtojen järjestäjään ja saattoi niillä muutakin tehdä kuin vain johtoja järjestää. ;)

20 esillepanoa:

Monta osastoa näytti hyvinkin tyhjiltä. Ryhmittämistä näkyi myös varsinkin seinillä. Myös tiettyjä asioita/esineitä oli nostettu paremmin esille esillepanossa ja osassa osastoissa vähemmän oli enemmän.
Näiden muoto herätti hyvin huomioni, miksi vain pyöreä?


RyhmitysVäri ei ehkä henkilökohtaisesti ole mikään hyvän värinen, esillepano kuitenkin kiinnitti huomioni vaikkei siinä mitään erikoista oikeastaan olekaan.


Marimekolla vähemmän oli enemmän. Rohkeita kuoseja.


Viherkasvia tosiaan näkyi joka puolella tasoilla, seinillä, vaikka ja missä. Myös kaiken näköistä roikkuvaa oli nähtävillä.


Keraamiset raastimet.


Lisää viherkasveja.


Puuta, pärekoreja, himmeleitä..


 Puuta eri elementeissä/muodoissa.


Kultaa korosteena, rohkea tapetti.


Luonnon läheisyyttä puun mukaan.


Puuterimaisia hillittyjä sävyjä.


Melko yksinkertaista.


Tämä osasto jäi erityisesti mieleeni kierrätyksen vuoksi. Myös kierrätettävää paperia, näkyvät valaisimet, pöytä jossa oli lasipulloja jalkana sekä käsin tehdyt korvakorut.


Nimensä mukaan ei ehkä tullut mieleen autotallia vaan ennemminkin kasvihuone, sen verran suureassa roolissa viherkasvit olivat.


Himmeämpi ja rauhallisemman puoleinen osasto.


Seinillä oli tosiaan yhtä jos toisenkin näköistä, tässä olikin kaiken näköisiä vähän erikoisempiakin hyllyjä seinille joka kiinnitti huomion joskaan ei kyllä ryhmityksen puolesta.

10 "sika mageeta" juttua liittyen graafisuuteen (kuten teipit):
Heijastimia eri teksteillä varusteltuina.


Ihastuin tuoksuihin, tykästyin ulkonäköön. Hyvää on!


Rohkea.


Kierrätys.


Ikkuna teippi liittyen kuitenkin kankaisiin, ei mitään yhteyttä. (ROMO - Ihastuttavat kankaat)

Suomen vihersisustajat ry:
Kivana ideana kasveihin liitettynä oli raamit joiden kanssa saattoi ottaa itsestäänkin muiston messuilta. Tämän olisi ehkä hieman paremminkin voinut saada toteutettua.


Twisterin kohdalla meinasi tämä jäädä kokonaan huomaamatta!


Näitä saattoi mielensä mukaan liikutella mikä oli ihan kivaa.


Fontti


Riippuva kivi sekä jonkin näköiset peilit X kuviona


Kierrätys kunniaan!


Käsin tehdyt korvakorut.


Keraamiset raastimet sekä mitä niillä voi mm raastaa.

Mitkä ovat nyt in?

Käveltyämme messu osastoilleille näin hyvin valaistut osastot. Roikkuvia valaisimia oli paljon käytetty kuten myös viherkasvien roolia näki joka paikassa, myös tiettyjä materiaaleja ja värejäkin käytettiin. Kierrätys oli kanssa osan osaston yhdistävä tekiä vaikka ne sijaitsivat kin toisistaan kaukana.

- Viherkasvit
- Roikkuvat valaisimet
- Kirkkaat valot
- Värejä: luonnon läheisiä/ajattomia

  • Puuteri maisia värejä
  • Eri kiilto asteita
  • Tummia ja rohkeita kuoseja sekä tapetteja
  • Puu, rottinki
  • Tehoste värejä: kulta, messinki
  • Sininen, vihreä, violetti, musta, valkoinen (+sävyt)

- Näytti myös siltä että lasilla sekä kierrätyksellä kin tuntui olevan osansa!


Yhteenveto:

Joskus vähemmän on enemmän. Rohkeat kokeilut on ok. Ajattomuus on hyvä. Väreillä saadaan paljon aikaan ja viherkasvit tuovat kodin tuntua tai ehkä jollekin sitten kasvihuoneen, mutta ilman niitä meidän hengitettävä ilma olisi huonompaa kuin mitä se nyt on!

PS. Pahoittelen kuvien huonoa laatua sekä joltain osin ehkä niiden paljouttakin.