perjantai 14. lokakuuta 2016

Metsäkuutio

Saimme 4H:lta metsäkuutio nimisen projektin jossa oli tarkoitus tuoda metsän fiilistä kaupunkiin. Rajattuna alueena oli kuutio jonka mitat olivat 2m kuhunkin suuntaan.

Mikä on 4H?
4H:lla on ollut hanke parantaa nuorten suhdetta luontoon vuodesta 20015 lähtien johon liittyen tämä metsäkuutio projekti myöskin perustuu. Heidän muita projektejaan on ollut mm exoottiset lemmikkieläimet tapahtuma, sieni näyttely, nenäpäivät sekä eri näköisiä kilpailuja.

- Heillä on yli 20 aktiivista vetäjää. (13-28v)
- Kaikille avoin

Metsäkuution toimeksipanossa haluttiin kiinnittää huomiota sen uudelleen käytettävyyteen ja käyttömukavuuteen. Esim ei kilokaupalla multaa joka on sitten pitkin poikin kaikkialla muualla missä sitä ei pitäisi olla.
Projektissa haluttiin keskittyä nimenoman yhteen tiettyyn astiin tai tuntemukseen.
Houkuttelevuutta täytyi myöskin ajatella.
Mietimme myös luonno hyvinvointi vaikutuksia, miten vaikka metsä rauhottaa jotakuta ja luo siten ihmiselle henkisesti paremman olon näin auttaen hyvinvoinnin osalta.

Tiimissämme mietimme monta eri näköistä suunnitelmaa ja kävimme luonnossa kävelemässä, kuvaamassa, hakien inspiraatiota. Lopulta ideoita oli 3 joista sitten karsittiin tiimiringissä ylimääräiset pois jatkaen yhden jalostusta eteenpäin päättyen tsemppi marjaamme jota hioimme ja mietimme materiaali hankintoja, kustannuskia sekä toteutuksia.

Lopputulos oli tehdä saamaamme tilaan mustikka jonka ulko- sekä sisäpuolella oli yhdistävä lehti teema. Sisällä marjassa oli lehdille kirjotettuja positiivisia aforismejä, sanontoja jne joiden tarkoitus oli luoda lukialleen hyvää mieltä vaikka kirjanmerkkinä taikka jääkaapin ovessa.

Tässä kohtaa meillä oli Salon Plazassa 4H päättämässä 3 toteutettavaa metsäkuutio projektia joista yksi oli emidän tiimimme jolloin jouduimme jatkamaan hiomista, toteutuksen suunnittelua sekä materiaalien hankintoja.

Metalli kehykset saimme metalli puolelta jossa teetimme myös kupolin, lehdet saimme tulostettua canvakselle ensin kokeiltuamme eri materiaaleja ja niiden toimivuutta, ne jouduimme kuitenkin käsin leikkaamaan. Ripustukseen käytimme sisalnarua jonka itse värjäsin sekä myös kankaiden hommaus, niiden leikkaus sekä paikoilleen sovitus/ompelu.
Myös kuution rakentaminen sekä kokoaminen tehtiin ennen pystytystä jolloin myös sen purkaessa asettelimme tavarat valmiiksi siirtoa varten. Aamulla klo 7 olimmekin sitten Plazassa kokoamassa kuutioitamme ja myöhemmin oli lehdistö paikalla haastattelemassa jossa esittelimme omat kuutomme ja kerroimme mitä niillä halusimme.
Omassa kuutiossamme halusimme huumorin kautta tuoda positiivisuutta ihmisten päivään ja tällä kertaa konkreettisesti ihmiset pääsivät meidän mustikkaansa. (Muistissa mummo meni mustikkaan mutta toinen ei mahtunut, nyt mahtuisi vaikka kolme mummoa!)

14.10.2016 Salonseudun sanomissa olikin meistä sitten juttu sekä SUURI kuva meidän uljaasta mustikasta meidän kanssamme!

Tämä oli lopullisen planssin ulkonäkö.