keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Ensimmäinen viikkoni Muurlan myymälässä

Tästä alkaa taipaleeni Muurlan myymälässä. Pyrin kirjoittamaan päivistäni joka viikko kerta pläjäyksenä. Julkaisu ajankohtana pyrin pitämään viimeistään seuraavan  viikon alkupuolella.
Maanantai 6.11.


Aamuni alkoi koulumme entisen visualisti opiskelijan Leenen kanssa, joka oli Muurlaan jäänyt töihin työssäoppimisen kautta. Kiersimme myymälän läpi hänen kertoessaan hieman tuotteista. Hän esitteli minulle osaston mitä kutsuu akateemiseksi, sekä ykköspöydän mistä puhutaan inspiraatio pöytänä ja avasi minulle miksi niitä nimitetään näin.
Näin tässä ohella kuinka kassaa käytetään, sekä kävimme tietenkin läpi henkilökunnan joille ilmoitimme työssäoppimiseni pituuden. Tähän teimme myös varastokierroksenkin (näin hieman minkä kokoinen se on, ketä siellä työskentelee) ja sitten luin kansion missä kerrottiin kohta kohdalta mm. miten liike avataan, sekä suljetaan ja lahjakorteista jne.
Kansion selattuani aloitin avaamaan myymälän puolelle tuotuja paketteja ja niissä olleita tuotteita viemään paikoilleen. Tyhjät pahvilaatikot joko aukasin tai pienimpiä säästin kassalle lahjojen paketoimista varten. Samalla kun vein tuotteita paikoilleen koitin painaa mieleeni missä oli minkäkin laisia tuotteita. Tuotteita täällä on helpompi löytää kuin mitä aikoinaan Cubuksessa ollessani, ainakin vielä toistaiseksi.
Kun olin tämän työn hoitanut loppuun olikin aika siirtyä katsomaan minne ne pahvit oikein viedään, sekä muut roskat. Näin myös miten jätepuristinta käytetään.
Koska töitä tehdessä tulee nälkä niin selvitimme myös miten minun ruokailuni hoidetaan. Selvisi että saan ruokailla heidän ravintolassaan mikä kävi mimnulle oikein hyvin, ruuassa ei nimittäin ollut yhtään valitettavaa!
Loppupäivän aikana pääsin tutustumaan miten verkkokauppan lähetyslistoja tulostetaan ja minä hainkin sitten tuotteita joita asiakkaat olikin sitten tilaillut ja pääsin niitä siinä sitten pakkailemaan. Pääsin tässä kokeilemaan myös ensimmäistä kertaa elämässäni teippauslaitetta.
Kävimme myös loppupuolella läpi kassan eri ominaisuuksia läpi, miten lisään samoja tuotteita tai vastaavasti poistan, miten haen tuotteen jne. Ohjeistuksen ohessa pääsin myös useamman asiakkaan hoitamaan mikä olikin ensimmäinen varsinaisella kunnon kassalla työskentelyäni.
Ensimmäiseksi päiväksi kaikki sujui mielestäni vallan hyvin!Tiistai 7.11.


Jälleen opin taas paljon kaikkea uutta. Aamusta avatessamme kävin sytyttelemässä kynttilöitä ja kiikutin lyhdyn ulos, minkä jälkeen siirryimme varastoon. Varastossa purimme suuresta pahvilaatikosta pieniä pahvilaatikoita, joissa oli tuotteita mitkä tarkistimme listasta. Katsoimme mikä tuote oli ja oliko niitä niin monta kuin listassa, minkä jälkeen tarkistimme hinnan listasta, joka kiinnitettiin tuotteeseen hinnoittelijan kanssa paitsi pärekoreihin mihin kiinnitettiin Muurlan lappu, johon kirjoitettiin tuotteen hinta käsin.
Kun kaikki tuotteet oli hinnoiteltu ja rikkinäiset tuotteet merkitty, veimme tuotteet paikoilleen. Sain kuormassa olleille keinuhevosille keksiä hyllystä paikan. Leena vain kertoi, että tässä on sinulle nämä hyllyt, mihin sinä ne laittaisit. Joten tässä minulle annettiin taas vapaat kädet. Tässä kohtaa jouduin tietenkin joitain tuotteita siirtelemään, sekä tietenkin tiivitämään, mutta paikka tuotteille löytyi ja olen niihin tyytyväinen.
Tämän jälkeen siivosimme varastonpuolella pakkauksista tulleet roskat roskiin.
Seuraavassa välissä ehdin katsella kuinka Leena ja Heidi pakkasivat asiakkaiden ostoksiapaketeiksi ja sain taas pari asiakasta laskuttaa. Siitä sitten siirryimmekin Leenan kanssa Tomy Tabermann aluetta tekemään, missä sainkin tehdä itse kokonaisen pöydän alusta alkaen. (Raivaaminen, siivoaminen, tuotteiden esille laitto sekä tuotteiden asettelu paikoilleen.) Tämän lisäksi sain tehdä myös hyllynkin.Keskiviikko 8.11.


Aamupäivästä kului muutama tunti aikaisemman työharjoittelupaikkani näyttöjen arviointitilaisuudessa.
Päästyäni takaisin Muurlaan tarkistin ensitöikseni Tommy Tabermann pöydän esillelaiton ja hieman muovasin sitä mieleisemmäkseni, kun se jäi edelliseltä päivältä muhimaan. Pääsin käyttämän taas kassaa, tein paketteja, sekä elämäni ensimmäisen sellofaanipaketin.
Näin myös miten paikka suljetaan oltuani ihan loppuun asti. Tähän siis kuului vessat, kynttilät, lyhty, matot, kassan laskenta, jonka näin ensimmäistä kertaa.
Päivän aikana puhuttiin Heidin kanssa paljon tuotteista ja muista käytännönasioista, asiakkaiden hoitamisesta jne. Sain tehdä myös hyllyjä täysin vapain käsin, sekä itsenäisesti mikä oli kivaa puuhaa. Opin päivän aikana jälleen paljon kaikennäköistä uutta, mm. vessojen siivouksesta mikä on hyvä siivota ensin, mitä siivotaan, millä, miten jne, milloin musiikin saa sulkea ja milloin aloitetaan siivoilu. (Sekä tietenkin myös tuotteista opin)
Katselin/opin minkä näköisiä vikoja tuotteissa voi olla,  missä niitä voi sijaita, sekä myös mitä niille on saatettu myös tehdä ja miten niiden kanssa toimitaan.


Torstai 9.11.


Saavuin paikalle aikaisin ja kuvailin tekemiäni seiniä/hyllyjä, sekä pöytiä. Jatkoin aamupäivän eilen aloittamaani hyllyä ja siitä eteenpäin. Heidi oli kokouksessa, jonka aikana vahdin kanssaa ja ehdinkin muutaman asiakkaan siinä hoitaa.
Harjoittelin tekemään lahjakasseja, sekä viinilaseille sellofaani paketteja niin, että lasit ovat joko pystyssä tai makaavassa asennossa. Myös viinilasipaketteihin tulevien pahven tekoa pääsin harjoittelemaan.
Päivän aikana hain varastosta kynttilöitä tekemääni hyllyyn, tässä näin myös miten varastosta myymälänpuolelle tuotavat tuotteet kirjataan.
Valitettavasti iltapäivällä alkoi kehkeytymään migreeni, jonka vuoksi ei varmaan tullut ihan kaikkea muistiin rekisteröityä.
Päivä oli muutoin kiva ja opin taas asioita. On ollut erittäin mukavaa kun on saanut tehdä asioita itsenäisesti ja myös kehuttu työni jälkeä. Täällä ei piipo päätä kiristä!Perjantai 10.11.


Aamulla ensimmäiseksi keskustelin paikalle saapuneen opettajani kanssa opinnoistani, sekä niiden suorittamisesta ja tietenkin näytöstä jonka Muurlassa suoritan. Pidimme myös nopean keskustelun Heidin kanssa.
Kun sitten opettajani jatkoi matkaansa kävimme hieman läpi mitä tänään tehdään.
Aloitin purkamalla myymälän puolelle tuodut tuotepaketit paikoilleen, jonka lomassa sitten myös tietenkin asiakkaita autoin ja palvelin (kassaa & tervehtimistä, sekä tuotteen löytämisessä auttamista ja lahjojen paketoimista). Tämän jälkeen loppupäivän teimme verkkokaupan tilauksien purkua, jossa näin jälleen miten lipukkeita tulostellaan ja merkkaillaan, mutta itse hain listojen mukaan tuotteet, jotka sitten pakkasin lähetyskuntoon (tarkistimme myös tuotteiden kunnon ennen paketoimista). Osa paketeista oli sellaisia mihin ei tullut sisälle Kiitos-kirjettä ja tilauslistaa.
Tämänkin aikana juttelimme paljon asioista ja kuvasin tekemiäni hyllyjä.PS. Teen kuvista oman blogi postauksen :)