sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Toteuttamisen suunnitelma

Viimeisimpänä ja mielestäni suurimpana työnä minulla oli suunitella Suomi 100-juhlaan koulun liikuntasalin ulkoasua 5.12. järjestettäviin itsenäisyyspäivä juhliin. Ensitöikseni hankin itselleni koululn pohjapiirrokset joista laadin näkymän mm. mihin matot sijoitettaisiin. Kävin myös itse paikanpäällä mittalemassa mm, tolppien välejä, lavaa ja puolapuita.
Hanna kertoi minulle että Suomi 100 -tapahtumasivulta oli tullut ilmoitus, että koulumme saa mahdollisesti sieltä jtn rekvisiittaa. Tutustuin myös kyseisen sivun tarjontaan jonka mukaan laskeskelin mm. lippusiiman kiinnittämistä tolppiin. Selvittelin hieman keneltä olisi hyvä tiedustella mm. kevätjuhlien ja muiden juhlien välineistöä jota mahdollisesti voisi hyödyntää.

Loppujen lopuksi loin monen monta erinäköistä ehdotelmaa joita kävin Ritalle näyttämässä joista sitten eniten mieluista jalostin niin pitkälle kuin sitä vain tähän ajankohtaan oli mahdollista sillä kyseisiä asioita kuitenkin vielä korkeammalla taholla päätetään.

Oheseen taas joukon kuvia suunnitelmista, muistiinpanoista jne.

Liikuntasalin pohjapiirrustuksista 1:100 mitalla


Suunnitelmia miten tolpat voitaisiin koristella kun seinät nostetaan ylös

Suunnitelmia siitä miten harsoja mahdollisesti voisi kiinnittää. Loppujen lopuksi löysin harson jota voisi käyttää joka leikattaisiin puolapuihin vaaka suuntaan jolloin yksi pala harsoa kattaisi koko puolapuiden pinte-alan.

Muistiinpanoja sekä ajatuksia

Lopullinen suunnitelma matolle ja kulku lippusaattueelle sekä lavasuunnitelma.

Lisää suunnitelmia lavan ulkoasuun. Lopussa päädyttiin siihen että puhujanpönttö sijoitetaan lavan oikealle puolelle ja liput vasemmalle sekä suomenlippu keskelle.

Jälleen muutamia suunnitelmia lavalle sekä ilmapalloista

Mittailujani liikuntasalista sekä muistiinpanoja

Jälleen suunnitelmia/muistiinpanoja

Tähän julhlaan siis suunnitelmani on

Tässä vielä lisää muistiinpanoja, tälläkertaa myöskin hieman muihinkin näyttöihin liittyen

Jotta kuvia ei olisi liian vähän ja epämääräisessä järjestyksessä (=sarkasmi) laitan tähän vielä viimeisimmän päivän söherröksiä, laskelmia sekä viimeisestä lopullisesta tulosteesta kuvat jonka annoin sekä paperina että sähköisessä muodossa Ritalle. Sama tiedosto löytyy myöskin markkinoinnilla työssäoppimis kansiossani.

Viimeisimpiä suunnitelmia koristelusta puolille, lavalle sekä tolppiin.

Avustaja? = Milli
Tuloste lopputuloksesta. Laskelmia, hankinta paikkoja, kustannuksia jne.

Lava suunnitelmia. Ajatus siitä että harso olisi myös lavan reunan peitteenä. Rita tykkäsi tästä ajatuksesta. 

Tolppien suunnitelmat.

Puolapuiden suunnitelmat.Tässä myös havainnollistettu kuva palasta mihin kokoon harso leikattasiin ja kuinka paljon siinä on ylimääräistä tai kiinnitysvaraa.


 Näillä suunnitelmilla uskon että liikuntasaliimme saadaan juhlallinen Suomi 100 -juhla fiilis joka ei olisi liian monimutkainen van omalla tavallaan jopa yksinkertainen. Onhan tämän rakentamiseenkin varattu yksipäivä.
Siitä ketkä näitä ovat laittamassa jäi sopimatta sillä Hanna kertoi ettei minun siitä tarvitse murehtia. Rita puhui/ehdotti että mahdollisesti sisustuspuolelta voisi kysellä.

Mutta eipä siitä sen kummempia kaiketi. Sormet ristiin näytön arviointitilanteeseen. Sen verran töttöröö meiningillä mentiin kyllä loppuviikko, että arki asioita alkoi unohdella. Jännittääkö? :D