keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Viikko 46, toinen viikko Muurlassa

Jälleen on ehtinyt kulua viikko Muurlan myymälässä sekä myöskin pari päivää Myllyssä Gift shop:in rakentamisen parissa. Päivät ovat menneet nopeasti ja taas ollaan kuultu ja opittu lisää. Päivien saatossa tuotetietous on kasvanut sekä kuuntelemalla toisten kokemuksia oppii myös mahdollisesti itsekin jotain uutta.

Tiistai 10.11.

Purettiin Heidin kanssa nettikaupan tilauksia. Minä noudin tavarat listojen mukaan mitä sain ja hoidin niiden pakkaamisen. Keskustelimme loppuviikon työajoista ja seuraavien päivien gift shoppien rakentamisesta.
Toimme myymälään 2 isoa sekä 2 pientä kuusta joista puolet koristelin, eli yhden ison sekä pienen.

Keskiviikko ja torstai 11.-12.11.

Gift shoppien rakentelua Myllyssä.

Ensimmäisenä päivänä miehet toivat rekasta lavoille tehdyt pakkaukset pumppukärryillä tyhjään myymälätilaan. Aloitimme purkamisen niistä missä oli tiettyjä pöytyiä ja siitä sitten seuraavaksi kuutioita jolloin siirtelimme pahvilaatikoita sivuun ja jossain kohtaan pöydille kerättiin niille tulevia tuotteita niin, että avasimme yhden laatikon per tuote jotta pystyi hieman hahmottelemaan kuinka paljon niitä tulisi tai jtn sellaista.

Toisena päivänä laatikoiden availu jatkui sekä niiden vienti varastotilan puolelle. Leikkasin hintalappuja ja laitoin niitä plekseihin jotka sitten kiikuin niiden tuotepöytiin joihin ne kuuluivat. Kannoin myös ison kasan halkoja sisälle autosta rekvisiitaksi.

Koko rakennus projektin aikana näin tapahtumien kulun hyvin alusta loppuun ihmetellen ehkä hieman joissain kohdin miksi joitain asioita tehtiin niinkuin tehtiin. Olin kuitenkin tyytyväinen kuinka hyvin saimme työt tehtyä vaikkei kaikki mennyt ehkä ihan niinkuin olisi voinutkin mennä ja apukäsiäkin sitten oli paikalle aina loppupäivästä tullut. Kyyditykset kotiin hoituikin sitten omasta puolesta oikein hyvällä tavalla.

Sunnuntai 19.11.

Ensimmäinen viikonloppu päiväni Muurlassa. Ihmisiä riitti ainakin minun mittapuullani hyvin ja jouduinkin paineen alla aina toisinaan tästä johtuen työskentelemän. Meillähän siis oli joulukauden avaus mikä varmaan myös toi hieman lisää asiakkaita paikalle. Tästä johtuen meillä oli myös tietyn suuruiselle ostokselle kaupanpäällisiä annettavana.
Pääsin olemaan kassalla hyvinkin paljon ja tein myöskin verkkokaupan tilauksien paketointia.Hieman oli erimaalaisia ihmisiäkin liikenteessä, muutama joiden kanssa sai puhuttua englantia, ruotsalaisia jotka onneksi puhuivat suomea (koska olen äärimmäisen huono ruotsia puhumaan) ja oli siinä myöskin venäläinenkin pariskunta joille kääräisin pakettia. Jonkin verran sain tehdä lahjapakettejakin, mutta tuntuu että viikolla on ehkä enemmänkin niitä päässyt tekemään mutta toisaalta niissä ruuhkatilanteissa ollut ehkä ihan hyväkin näin, muutamalle asiakkaalle lähti kotiin mukaan pätkä lahjapaperia.

Hieman iski paniikkia ja hätää kun ihmisiä tuli aina ryppäissä kassalle jolloin jonoa pääsi välillä ihan kivasti tulemaan ja vielä kun vain yksi kassa olemassa. Onneksi kuitenkin hommat hoitui pitkälti niinkin kivasti kuin että minä laskuttelin asiakkaita ja Heidi sitten niitä paketoi lahjoiksi, välillä myös hän otti toisen asiakkaan kun olin saanut rahastuksen tehtyä ja olin kassiin pakkailemassa tai sitten muutoin teimme asiakkaita yhteistyöllä.
Muutaman kerran Heidi saikin ruokailunsa keskeyttää kun en tiennyt tai osannut tilannetta hoitaa. (Oli mm. asiakas jonkun kanssa jtn sopinut puhelimessa josta en ollut tietoinen)

Päivä oli ainkin siltä osin opetavainen, että pääsin käyttämään kassaa paljon sekä opettelemaan paineen alla työskentelyä.